Walentynki z „Tygodnikiem”

Mazowsze

Milena Celińska 2014-01-22 14:03:29 liczba odsłon: 3707
fot. sxc.hu

fot. sxc.hu

Kolejna edycja naszego walentynkowego konkursu nabiera tempa! Listonosz już przynosi do redakcji kupony z życzeniami dla ukochanych. Zostało niewiele czasu, zgłoszenia do konkursu przyjmujemy tylko do 7 lutego!

Wypełnijcie kupon zamieszczony w papierowym wydaniu „TS” z życzeniami dla ukochanej czy ukochanego i wyślijcie lub przynieście osobiście do redakcji „TS” (Siedlce, ul. Armii Krajowej 11). Najciekawsze życzenia zostaną nagrodzone romantycznymi kolacjami w najlepszych restauracjach naszego regionu! Wszyscy ci, którzy od 3 do 7 lutego wyślą na nr 7248 (cena 2,46 zł za 1 SMS) o treści: „ts. treść życzeń walentynkowych", mają również szansę na wygraną! Wszystkie życzenia nadesłane pocztą i SMS-ami ukażą się na stronie www.tygodniksiedlecki.com.

Zwycięzcy konkursu spędzą cudowne wieczory w najlepszych siedleckich lokalach. Mało tego, laureaci z powiatów: łosickiego, mińskiego, garwolińskiego, sokołowskiego, węgrowskiego i łukowskiego będą mieli możliwość przenocowania w najlepszych apartamentach Hotelu Janusz oraz w Hotelu Villa Park.

W tym roku kolacje dla zwycięzców ufundowali: Dworek Panderosa, Restauracja Palce Lizać, Hotel i Restauracja Janusz oraz Hotel i Restauracja Villa Park.

Dworek Panderosa

Dworek Panderosa znajduje się w Siedlcach przy ul. Garwolińskiej 53. To eleganckie, ciepłe miejsce, w którym delikatna kuchnia codziennie zaskakuje nowymi specjałami. Wnętrza Panderosy to kameralne sale, ozdobione zabytkowymi detalami, tworzące miłą i gościnną atmosferę. Niewątpliwym atutem lokalu jest jego kuchnia, która zawdzięcza swój charakter pasji oraz doświadczeniu. Daje się odczuć w niej wpływy międzynarodowe, ale nie ma wątpliwości, że jest to kuchnia polska, i to w najlepszym wydaniu. Dowodem na to są zajęcie przez Panderosę pierwszego miejsca w konkursie na najlepszą kuchnię w województwie mazowieckim i uhonorowanie lokalu zaszczytnym tytułem Kucharz Polski 2007 oraz zdobycie wyróżnienia prestiżowego magazynu Forbes w dodatku Business Traveller 2008, jako jednego z 30 najciekawszych miejsc, do którego chętnie się powraca.

Restauracja Place Lizać

Restauracja Palce Lizać jest usytuowana w ścisłym centrum Siedlec, przy ulicy 3 Maja 50. Niepowtarzalna atmosfera miasta nie opuszcza nas, gdy wstępujemy w progi tego lokalu. Przestronne wnętrza i bogactwo smaków, przemiła obsługa zadowolą nawet najwybredniejsze gusta. W ubiegłym tygodniu restauracja wprowadziła nowe zimowe menu. Produkty do stworzenia wyjątkowych potraw zostały sprowadzone z Włoch. Można zjeść udka z królika marynowane w mleku, podawane z sosem musztardowym, polędwicę wieprzową w wykwintnym sosie truflowym muśniętą miodem, polędwiczki drobiowe w sosie szpinakowym z wiórami Grana Padano czy różnego rodzaju makarony z wykwintnymi i oryginalnymi dodatkami, zupy oraz domowe desery. I wszytko, rzecz jasna, place lizać! Każdego dnia wybrany zestaw z karty dań - obiad, można zjeść tylko za 12 złotych!

Hotel i Restauracja Janusz

Restauracja Janusz mieści się przy ulicy Pustej 15 w Siedlcach. To jeden z pierwszych tak eleganckich lokali w Siedlcach. Dania tu przygotowane sprostają wymaganiom nawet największych smakoszy. W stylowych wnętrzach restauracji czekają wyjątkowe potrawy bezpośrednio i na bieżąco przyrządzane przez najlepszego szefa kuchni. W barze i kameralnym kąciku kawiarnianym można wypić doskonałą kawę, spróbować ciast, deserów oraz świetnych alkoholi. W bogatej ofercie kulinarnej, wzbogaconej kartą win, można znaleźć nie tylko tradycyjną polską kuchnię i dania śródziemnomorskie, ale także - na specjalne życzenie - rarytasy kuchni światowej. Co więcej, dla najmłodszych gości jest specjalne menu. Restauracja Janusz z to znakomite miejsce na wyborne śniadania, business lunch, uroczysty obiad, wykwintną kolację, niedzielny brunch czy też dancing z muzyką na żywo.

Hotel i Restauracja  Villa Park

Hotel Villa Park znajduje się przy ulicy Nauczycielskiej 12 w Siedlcach. To jedno z nowszych miejsc na kulinarnej mapie naszego miasta. Wspaniałe, nowoczesne wnętrze sprzyja wypoczynkowi i spotkaniom w atmosferze relaksu i odprężenia. W hotelu znajduje się stylowa restauracja. Kucharze dbają o to, aby posiłki były nie tylko smaczne, ale również zdrowe i wykwintnie podane. Jeśli ktoś ma ochotę na mule czy chili to musi ich spróbować w Villa Park. Szef kuchni urozmaica kartę dań, co jakiś czas ją zmieniając. Codziennie od godziny 12 do 15 w restauracji Villa Park można skorzystać z promocji: -15 % na dania z karty. Smakosze - stali goście tej restauracji - szczególnie polecają polędwicę wołową w borowikach z kluseczkami gnocchi, carpaccio z polędwicy wołowej skropione oliwą z oliwek, filet z łososia w sosie śmietanowym oraz pieczoną kaczkę z jabłkiem i żurawiną.

Komentarze (4)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Czytaj także

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.