Specjaliści od ekologicznej żywności .

Sokołów Podlaski

2015-06-22 16:33:28 liczba odsłon: 1946

16 czerwca w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego w Warszawie odbył się finałowy etap konkursu „Smak ekologicznej żywności”.

W rywalizacji wzięli udział uczniowie podstawówek i gimnazjów z Mazowsza. Ich zadaniem było rozwiązanie testu składającego się z  33 zadań zamkniętych i 3 pytań otwartych. Dotyczyły one m.in. polskich organizacji ekologicznych, wartości odżywczych niektórych produktów spożywczych, a także ochrony środowiska czy kwestii zdrowotnych. Zwycięską placówką zarówno w kategorii szkół podstawowych, jak i gimnazjalnych został  Zespół Szkół w Sterdyni, W kategorii szkoły podstawowe zwyciężyła Klaudia Pogorzelska z klasy VI, która uzyskała maksymalną liczbę punktów. W kategorii gimnazja najlepsza była Dorota Romanczuk z klasy IIIb. Obie uczennice do konkursu przygotowała nauczycielka przyrody i biologii Jadwiga Szymańska.  

 

Komentarze (0)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.