reklama

Walentynki z „Tygodnikiem Siedleckim”

Mazowsze

Paweł Świerczewski 2019-01-28 09:36:41 liczba odsłon: 3857
fot. pixabay

fot. pixabay

3 lutego minie termin przyjmowania zgłoszeń do konkursu Walentynki z „Tygodnikiem Siedleckim”. Śpieszcie się!

reklama

Zasady zabawy są proste. Przyślijcie nam zdjęcie ze swoją drugą połówką, wykonane w konwencji selfie, na adres e-mail: internet@24ts.pl bądź w wiadomości prywatnej przez naszego Facebooka. Napiszcie kilka słów o sobie, jak się poznaliście, dlaczego akurat Was powinniśmy wybrać. Podajcie również numer telefonu. Z regulaminem konkursu zapoznacie się, w zakładce „Konkursy”.

Sześć par, których zdjęcia i historia najbardziej przypadną nam do gustu, nagrodzimy kolacjami z noclegiem w najlepszych lokalach naszego regionu – 8 lutego. Szykujcie sobie wolny wieczór! Zwycięskie pary ugoszczą: Hotel i Restauracja Janusz, Hotel Villa Park, Hotel i Restauracja Kamienica, Wersal Siedlecki, Hotel i Restauracja Aleksandria oraz Ośrodek Miód Lawenda w Biardach. W poprzednim numerze przedstawiliśmy część z naszych sponsorów, oto prezentacja kolejnych obiektów.

Wersal Siedlecki (Grabianów, ul. Łukowska 74) to miejsce, którym kierują: Hanna Borkowska – właścicielka, Leszek Kowalczyk – szef kuchni oraz manager – Marzena Troć. Wspólnie z wykwalifikowaną kadrą pracują na dobre imię lokalu i najwyższą markę na siedleckim rynku gastronomii. Chlubą Wersalu jest kuchnia. Potrawy przygotowuje się z najlepszych jakościowo produktów, bo tylko w ten sposób można serwować prawdziwe cuda na talerzu. Oczkiem w głowie szefa kuchni jest mięso. Dokładnie je selekcjonuje, żeby każda potrawa mogła służyć za markę lokalu. Leszek Kowalczyk szczególnie poleca: tatara wołowego, podawanego z kroplą koniaku, stek z polędwicy wołowej oraz kaczkę z jabłkami. Ogromnym wzięciem cieszą się również różnego rodzaju domowe ciasta, pieczone przez Magdę Zbieć, kobietę wielu talentów. O Wersalu często się słyszy: pyszne jedzenie i porcje, jak dla chłopa od kosy! Poczytują to sobie jako zasłużony komplement, gdyż kwestią honoru jest dla nich to, żeby goście wychodzili syci z każdej imprezy. Poza stroną kulinarną, Wersal może się poszczycić pięknymi pokojami hotelowymi ze wszystkimi wygodami. Każdy z gości może w cenie noclegu skorzystać z sauny oraz z sejfu hotelowego, dostępnego w każdym pokoju. Długo by szukać w okolicy innego, tak zielonego obiektu. Soczysta zieleń trawników i drzew oraz ogromna przestrzeń zachęcają gości, a przede wszystkim dzieci, do spędzania czasu na świeżym powietrzu i placu zabaw. Ogród upiększa przestronna altana. Tam odbywa się grillowanie, a także pieczenie prosiaka na obrotowym ruszcie. Wersal zaprasza do organizowania różnego rodzaju imprez: wesel i bankietów do 300 osób, komunii, chrzcin, styp, półmetków, imienin oraz wszelkich jubileuszy. Zachęca również do odwiedzania strony internetowej – wersal.net.pl oraz profilu na Facebooku – www.facebook.com/ WersalSiedlecki/.

Hotel Kamienica (Siedlce, ul. Wojska Polskiego 60) mieści się w odrestaurowanym budynku z 1903 roku. To miejsce, w którym tradycja łączy się z nowoczesnością. Oferuje 16 komfortowych, bogato wyposażonych pokoi, utrzymanych w wysokim trzygwiazdkowym standardzie. Hotel znany jest ze znakomitej kuchni. Menu jest inspirowane porami roku, opiera się na sezonowych świeżych produktach lokalnych. Szef kuchni nie uznaje konserwantów i barwników, używa za to pełnej palety naturalnych ziół i przypraw, serwując dania, które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Co ważne, są one oferowane w przystępnych cenach. Na trzecim piętrze hotelu mieści się przestronna i klimatyzowana sala konferencyjno- -bankietowa. To doskonałe miejsce na przyjęcia i spotkania biznesowe. Jest wyposażona w projektor multimedialny, ekran oraz wysokiej klasy system nagłośnieniowy, wbudowany w sufit. Elegancki wystrój sprosta wymaganiom nawet najbardziej wymagających gości.

Ośrodek Miód Lawenda w Biardach po raz pierwszy będzie gościł uczestników naszego konkursu. Jego dołączenie do grona sponsorów, jest dla nas dużym wyróżnieniem i radością, gdyż to miejsce wyjątkowe na hotelowo-gastronomicznej mapie regionu. Ośrodek to prawdziwa perła Ziemi Łukowskiej. Położony w otoczeniu pięknych lasów, co zachęca gości do spacerów i spędzania wolnego czasu na łonie natury. Oferuje przestronne i komfortowo wyposażone pokoje o niepowtarzalnym wystroju. Dwie sale bankietowe są idealną lokalizacją do zorganizowania wymarzonej imprezy okolicznościowej. W ośrodku znajdziecie również minicentrum SPA, co gwarantuje jakże potrzebną w dzisiejszych czasach dawkę relaksu. Kuchnia spełni wymagania nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Możecie liczyć na dania nietuzinkowe, przyrządzane z pasją z najwyższej klasy świeżych produktów. Pewnie się zastanawiacie, skąd zaczerpnięto pomysł na oryginalną nazwę ośrodka? Otóż okolica, w której się znajduje, słynie z produkcji miodów. Na miejscu możecie skosztować aż 17 jego odmian! Po prostu, mniam! Każdy, kto choć raz przekroczył progi Miodu Lawendy, wyczekuje kolejnej wizyty z utęsknieniem. To miejsce uzależnia. Przekonacie się sami!

 

Tweetnij

drukuj

Czytaj także

reklama

Najnowszy numer 8/2019 w sprzedaży od 2019-02-20.

Klauzula informacyjna

Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.