Walentynki z „Tygodnikiem Siedleckim”

Mazowsze

Paweł Świerczewski 2019-01-28 09:36:41 liczba odsłon: 6740
fot. pixabay

fot. pixabay

3 lutego minie termin przyjmowania zgłoszeń do konkursu Walentynki z „Tygodnikiem Siedleckim”. Śpieszcie się!

Zasady zabawy są proste. Przyślijcie nam zdjęcie ze swoją drugą połówką, wykonane w konwencji selfie, na adres e-mail: internet@24ts.pl bądź w wiadomości prywatnej przez naszego Facebooka. Napiszcie kilka słów o sobie, jak się poznaliście, dlaczego akurat Was powinniśmy wybrać. Podajcie również numer telefonu. Z regulaminem konkursu zapoznacie się, w zakładce „Konkursy”.

Sześć par, których zdjęcia i historia najbardziej przypadną nam do gustu, nagrodzimy kolacjami z noclegiem w najlepszych lokalach naszego regionu – 8 lutego. Szykujcie sobie wolny wieczór! Zwycięskie pary ugoszczą: Hotel i Restauracja Janusz, Hotel Villa Park, Hotel i Restauracja Kamienica, Wersal Siedlecki, Hotel i Restauracja Aleksandria oraz Ośrodek Miód Lawenda w Biardach. W poprzednim numerze przedstawiliśmy część z naszych sponsorów, oto prezentacja kolejnych obiektów.

Wersal Siedlecki (Grabianów, ul. Łukowska 74) to miejsce, którym kierują: Hanna Borkowska – właścicielka, Leszek Kowalczyk – szef kuchni oraz manager – Marzena Troć. Wspólnie z wykwalifikowaną kadrą pracują na dobre imię lokalu i najwyższą markę na siedleckim rynku gastronomii. Chlubą Wersalu jest kuchnia. Potrawy przygotowuje się z najlepszych jakościowo produktów, bo tylko w ten sposób można serwować prawdziwe cuda na talerzu. Oczkiem w głowie szefa kuchni jest mięso. Dokładnie je selekcjonuje, żeby każda potrawa mogła służyć za markę lokalu. Leszek Kowalczyk szczególnie poleca: tatara wołowego, podawanego z kroplą koniaku, stek z polędwicy wołowej oraz kaczkę z jabłkami. Ogromnym wzięciem cieszą się również różnego rodzaju domowe ciasta, pieczone przez Magdę Zbieć, kobietę wielu talentów. O Wersalu często się słyszy: pyszne jedzenie i porcje, jak dla chłopa od kosy! Poczytują to sobie jako zasłużony komplement, gdyż kwestią honoru jest dla nich to, żeby goście wychodzili syci z każdej imprezy. Poza stroną kulinarną, Wersal może się poszczycić pięknymi pokojami hotelowymi ze wszystkimi wygodami. Każdy z gości może w cenie noclegu skorzystać z sauny oraz z sejfu hotelowego, dostępnego w każdym pokoju. Długo by szukać w okolicy innego, tak zielonego obiektu. Soczysta zieleń trawników i drzew oraz ogromna przestrzeń zachęcają gości, a przede wszystkim dzieci, do spędzania czasu na świeżym powietrzu i placu zabaw. Ogród upiększa przestronna altana. Tam odbywa się grillowanie, a także pieczenie prosiaka na obrotowym ruszcie. Wersal zaprasza do organizowania różnego rodzaju imprez: wesel i bankietów do 300 osób, komunii, chrzcin, styp, półmetków, imienin oraz wszelkich jubileuszy. Zachęca również do odwiedzania strony internetowej – wersal.net.pl oraz profilu na Facebooku – www.facebook.com/ WersalSiedlecki/.

Hotel Kamienica (Siedlce, ul. Wojska Polskiego 60) mieści się w odrestaurowanym budynku z 1903 roku. To miejsce, w którym tradycja łączy się z nowoczesnością. Oferuje 16 komfortowych, bogato wyposażonych pokoi, utrzymanych w wysokim trzygwiazdkowym standardzie. Hotel znany jest ze znakomitej kuchni. Menu jest inspirowane porami roku, opiera się na sezonowych świeżych produktach lokalnych. Szef kuchni nie uznaje konserwantów i barwników, używa za to pełnej palety naturalnych ziół i przypraw, serwując dania, które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Co ważne, są one oferowane w przystępnych cenach. Na trzecim piętrze hotelu mieści się przestronna i klimatyzowana sala konferencyjno- -bankietowa. To doskonałe miejsce na przyjęcia i spotkania biznesowe. Jest wyposażona w projektor multimedialny, ekran oraz wysokiej klasy system nagłośnieniowy, wbudowany w sufit. Elegancki wystrój sprosta wymaganiom nawet najbardziej wymagających gości.

Ośrodek Miód Lawenda w Biardach po raz pierwszy będzie gościł uczestników naszego konkursu. Jego dołączenie do grona sponsorów, jest dla nas dużym wyróżnieniem i radością, gdyż to miejsce wyjątkowe na hotelowo-gastronomicznej mapie regionu. Ośrodek to prawdziwa perła Ziemi Łukowskiej. Położony w otoczeniu pięknych lasów, co zachęca gości do spacerów i spędzania wolnego czasu na łonie natury. Oferuje przestronne i komfortowo wyposażone pokoje o niepowtarzalnym wystroju. Dwie sale bankietowe są idealną lokalizacją do zorganizowania wymarzonej imprezy okolicznościowej. W ośrodku znajdziecie również minicentrum SPA, co gwarantuje jakże potrzebną w dzisiejszych czasach dawkę relaksu. Kuchnia spełni wymagania nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Możecie liczyć na dania nietuzinkowe, przyrządzane z pasją z najwyższej klasy świeżych produktów. Pewnie się zastanawiacie, skąd zaczerpnięto pomysł na oryginalną nazwę ośrodka? Otóż okolica, w której się znajduje, słynie z produkcji miodów. Na miejscu możecie skosztować aż 17 jego odmian! Po prostu, mniam! Każdy, kto choć raz przekroczył progi Miodu Lawendy, wyczekuje kolejnej wizyty z utęsknieniem. To miejsce uzależnia. Przekonacie się sami!

 

Czytaj także

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.