Umiesz gotować? Masz popisową potrawę, którą chcesz się pochwalić? Znasz kuchnię regionalną? Jeśli tak, zgłoś się do VII Siedleckiej Kulinariady. Odbędzie się ona w piątek, 10 maja, podczas Jarmarku św. Stanisława.
Kulinariada 2018 - fot. Aga Król
Umiesz gotować? Masz popisową potrawę, którą chcesz się pochwalić? Znasz kuchnię regionalną? Jeśli tak, zgłoś się do VII Siedleckiej Kulinariady. Odbędzie się ona w piątek, 10 maja, podczas Jarmarku św. Stanisława.
Dla zwycięzców przewidziano cenne nagrody!
Pomysł na Kulinariadę zrodził się kilka lat temu w „Tygodniku Siedleckim” Chcieliśmy wyszukiwać kulinarne talenty, ludzi, którzy lubią kuchnię regionalną. Miało być przede wszystkim smacznie i... niezbyt drogo. Docenialiśmy potrawy, przygotowywane z regionalnych składników. Przez kolejne edycje konkursu zachwyt wzbudzały ziemniaczane baby, konfitury z płatków róż, ciasta. Talentów nie brakowało. Zgłaszały się zarówno gospodynie gotujące na co dzień dla swoich rodzin, jak i młodzi ludzie, którzy w regionalnej kuchni przemycali nowoczesne smaki. Zapraszamy wszystkich! Tu nie ma żadnych ograniczeń wiekowych, ani związanych z przygotowaniem gastronomicznym.
W tym roku potrawy w konkursie będą oceniane w dwóch kategoriach: dania główne i desery. Zgłoszenia można nadsyłać do 8 maja na adres jarmark@mok.siedlce.pl lub zgłaszać się osobiście w budynku MOK przy ulicy Pułaskiego 6.
Sponsorami nagrody są – sieć sklepów Topaz i restauracja Brofaktura.