Już po raz czwarty pracownicy garwolińskiego hotelu „Sulbin” będą bić kulinarny rekord Guinnessa! Stanie się to podczas Festiwalu Kultury i Tradycji, który odbędzie się w trzecią sobotę maja.
W zeszłym roku pracownicy hotelu „Sulbin” przygotowali największy tort bezowy, który ważył 231 kg! (fot. KW)
Już po raz czwarty pracownicy garwolińskiego hotelu „Sulbin” będą bić kulinarny rekord Guinnessa! Stanie się to podczas Festiwalu Kultury i Tradycji, który odbędzie się w trzecią sobotę maja.
Bicie rekordów Guinnessa w Garwolinie zaczęto od największego pieroga z farszem (ważył 115 kg). Było to 3 lata temu. Rok później pracownicy hotelu „Sulbin” przygotowali najdłuższy (ponad 100-metrowy) pasztecik z farszem. W zeszłym roku natomiast – największy tort bezowy, który ważył 231 kg! Żeby go przygotować, zużyto 40 kg cukru, około tysiąca jaj i 70 kg owoców.
W tym roku kucharze będą smażyć największego kotleta schabowego. Ile będzie ważył? Tego dowiemy się w niedzielę (19 maja) na środku ulicy Senatorskiej. Warto tam być i kibicować kucharzom. Oczywiście, jak co roku, kucharze będą częstować gości wykonaną przez siebie potrawą. Co jak co, ale największego kotleta to chyba warto spróbować...