reklama

Coś jest nie tak!

Siedlce

2013-07-05 12:58:28 liczba odsłon: 5113

Sołtys zapewniał nas, że po wprowadzeniu uchwały śmieciowej na pewno nie będziemy płacili więcej za wywóz śmieci. Tymczasem to, co zrobił nasz wójt Bieniek, to rozbój w biały dzień.

reklama

Przed wprowadzeniem w życie uchwały śmieciowej PUK co 2 tygodnie odbierał ode mnie śmieci, ze 120-litrowych pojemników. Oczywiście, były to śmieci niesegregowane. Co kwartał płaciłem za tę usługę 70 zł 26 gr.

Po wprowadzeniu uchwały śmieciowej mam płacić 7 zł za śmieci segregowane i 11 za niesegregowane. Jesteśmy 6-osobową rodziną. Kwartalnie mamy więc teraz płacić za śmieci segregowane 126 zł, a za niesegregowane 198 zł.

Moje rozgoryczenie jest tym większe, że opłaty te są - tak samo jak dotychczas - za tę samą wiekość pojemników i tę samą częstotliwość ich opróżniania. I mam je uiszczać tej samej firmie, PUK-owi.

Chcę rozwiązać umowę na wywożenie śmieci na nowych zasadach. Byłem w PUK-u - odesłano mnie do Urzędu Gminy. Tutaj usłyszałem, że umowy rozwiązać nie mogę... To ja się pytam: co mam / mogę zrobić? Bo takich pieniędzy nie mam zamiaru wydawać.

Komentarze (28)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

• najstarsze

• najnowsze

• popularne

reklama
reklama
Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.