reklama

Pływak, który bał się wody

Siedlce

Paweł Świerczewski 2022-08-11 08:44:32 liczba odsłon: 2023
Maciej Nieczyporuk fot. Siriss

Maciej Nieczyporuk fot. Siriss

Maciej Nieczyporuk: Od rehabilitacji do czołówki grzbiecistów w kraju.

reklama

- Świętej pamięci Sławek Kindziuk stwierdził kilka lat temu, że mojego syna dopiero wtedy będzie można nazwać dobrym pływakiem, jeśli znajdzie się w pierwszej dziesiątce mistrzostw Polski. Gdy tak się stało, złożył gratulacje i powiedział: „Teraz to już jest prawdziwy zawodnik”. A, że nie był człowiekiem chwalącym na wyrost, te słowa dały nam dużą satysfakcję – wspomina  Stanisław Nieczyporuk.

Trenującemu od dziewięciu lat Maćkowi ta sztuka udała się kilkukrotnie. Ostatnio w lipcu tego roku, podczas Mistrzostw Polski 16-latków w Ostrowcu Świętokrzyskim. Reprezentant sekcji pływackiej UKS „8” Siedlce w swojej koronnej konkurencji – 200 m stylem grzbietowym - zmagania w finale A zakończył na ósmej pozycji.

- To była świetna okazja do sprawdzenia się na tle najlepszych zawodników w kraju. Wynik w takich zawodach pokazuje, jakie się ma miejsce w Polsce i ile brakuje do najszybszych zawodników. Mam pewien niedosyt, gdyż liczyłem na lepszy czas, ale jak się czegoś za bardzo chce, to nie zawsze wychodzi – opowiada skromnie pływak.

SKAZANY NA SPORT

Zostało Ci do przeczytania 78% artykułu

Aby przeczytać całość kup e-wydanie nr 32/2022:

Komentarze (1)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

• najstarsze

• najnowsze

• popularne

reklama
Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.