Kuchnia molekularna w "Sulbinie"

Garwolin

Justyna Janusz 2011-07-16 08:27:24 liczba odsłon: 9501

Jeszcze dzisiaj i jutro (sobota i niedziela) w podgarwolińskiej restauracji Sulbin będą trwały pokazy gotowania w ciekłym azocie, czyli z zakresu tzw. kuchni molekularnej.

Szef kuchni Marek Rybacki co godzinę będzie prezentował jak w kilkadziesiąt sekund zrobić z soku żurawinowego pyszyny sorbet, z mięty - chipsy, a z bitej śmietany - bezę, która daje tzw. efekt smoka. Całość wygląda naprawdę widowiskowo- w końcu azot w używanej do pokazów butli ma temperaturę minus 196 sopni Celsjusza.(jj)
Komentarze (2)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.