Europejski Certyfikat Jakości

Łuków

Piotr Giczela 2012-04-16 20:34:27 liczba odsłon: 3846
Grupa uczennic i uczniów „Rolnika”, którzy zdobywają doświadczenia zawodowe w branży gastronomicznej z otrzymanym przez swą szkołę Euro Certyfikatem. Fot. Arch. ZS3 w Łukowie

Grupa uczennic i uczniów „Rolnika”, którzy zdobywają doświadczenia zawodowe w branży gastronomicznej z otrzymanym przez swą szkołę Euro Certyfikatem. Fot. Arch. ZS3 w Łukowie

W uznaniu poziomu kształcenia praktycznego uczniów w zawodach branży gastronomicznej Zespół Szkół nr 3 im. Władysława Reymonta w Łukowie otrzymał Euro-Certyfikat Jakości.

W ZS nr 3 część uczniów kształci się w zawodach związanych z żywieniem. Można tam zdobyć zawód technika żywienia oraz technika organizacji usług gastronomicznych. Poza zajęciami wliczanymi do programu nauczania są tam organizowane zajęcia pozalekcyjne m.in. w ferie zimowe odbyły się profesjonalne warsztaty kelnerskie.

Uczniowie „Rolnika”, jak popularnie nazywany jest ZS nr 3, osiągają najwyższe miejsca w ogólnopolskich olimpiadach przedmiotowych, także w branżach gastronomicznych. Wszystko to miało wpływ na przyznanie placówce Euro-Certyfikatu Jakości w branży gastronomicznej. (pgl)
Komentarze (4)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.