Zapachniało kuchnią i jesienią...

Sokołów Podlaski

Justyna Pycka 2016-10-16 15:27:34 liczba odsłon: 27329

fot Janusz Mazurek

W Sokołowskim Ośrodku Kultury zakończyła się 15. już edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej Jesień na Mazowszu i Podlasiu. Tegoroczny festiwal wygrał blaszak.

Jak co roku o tej porze dolny holu SOK został suto zastawiony jesiennymi potrawami. W większości były to dania z ziemniaków, dyni, grzybów, marchwi, buraków i kapusty a także swojskich mięs, pasztetów, ciast, chlebów, serów, nalewek i przetworów. Organizatorzy stawiali jeden warunek - wszystkie musiały być przyrządzone z użyciem Darów Jesieni i według tradycyjnych receptur.

Imprezę zorganizowali: Sokołowski Ośrodek Kultury, Starostwo Powiatowe w Sokołowie Podlaskim, Terenowy Zespół Doradczy w Sokołowie Podlaskim.

Więcej w najbliższym wydaniu papierowym.

 

Komentarze (1)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.