W Sokołowskim Ośrodku Kultury zakończyła się 15. już edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej Jesień na Mazowszu i Podlasiu. Tegoroczny festiwal wygrał blaszak.
W Sokołowskim Ośrodku Kultury zakończyła się 15. już edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej Jesień na Mazowszu i Podlasiu. Tegoroczny festiwal wygrał blaszak.
Jak co roku o tej porze dolny holu SOK został suto zastawiony jesiennymi potrawami. W większości były to dania z ziemniaków, dyni, grzybów, marchwi, buraków i kapusty a także swojskich mięs, pasztetów, ciast, chlebów, serów, nalewek i przetworów. Organizatorzy stawiali jeden warunek - wszystkie musiały być przyrządzone z użyciem Darów Jesieni i według tradycyjnych receptur.
Imprezę zorganizowali: Sokołowski Ośrodek Kultury, Starostwo Powiatowe w Sokołowie Podlaskim, Terenowy Zespół Doradczy w Sokołowie Podlaskim.
Więcej w najbliższym wydaniu papierowym.
najstarsze
najnowsze
popularne