Pobili rekord Guinnessa

Garwolin

Kamil Waszczuk 2017-05-22 17:58:17 liczba odsłon: 21450

Pasztecik przygotowali kucharze hotelu Sulbin, fot. KW

Wczoraj (21 maja) w Garwolinie padł rekord Guinnessa!

Pracownicy garwolińskiego hotelu „Sulbin” przygotowali najdłuższy w Polsce pasztecik z farszem mięsnym. Potrawa miała 101,5 metra długości, jej przygotowanie trwało blisko 5 godzin.

Warto dodać, że kucharze „Sulbinu” już po raz drugi pobili kulinarny rekord Guinnesa. W zeszłym roku przygotowali największy pieróg, ważący ponad 100 kilo.

Więcej o tegorocznym rekordzie napiszemy w najbliższym papierowym numerze „TS”.  

Komentarze (1)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.