Więzienna kuchnia

Siedlce

Paweł Świerczewski 2017-05-30 13:08:19 liczba odsłon: 7865
fot. Służba Więzienna

fot. Służba Więzienna

Osoby opuszczające więzienie mają często problem ze znalezieniem zatrudnienia. Kilku osadzonych w siedleckim Zakładzie Karnym odbywa właśnie kurs „kucharz małej gastronomii”, by po opuszczeniu placówki, móc się odnaleźć na rynku pracy.

Kurs został zorganizowany przez Stowarzyszenie Pomocy Społecznej, Rehabilitacji i Resocjalizacji im. Hansa Christiana Kofoeda w Siedlcach.

- Kurs zakłada 50 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych. Skazani uczestniczący w szkoleniu poznają podstawowe zasady żywienia, organizację, bezpieczeństwo i higienę pracy oraz technologię gastronomii – informuje por. Marta Kuźma, oficer prasowy siedleckiego ZK. - To szansa dla osób opuszczających więzienne mury na zmianę dotychczasowego trybu życia. Jest to również możliwość nauki pracy w grupie, kształcenia samodyscypliny i organizacji pracy, niezbędnych czynników poprawnego funkcjonowania w społeczeństwie.

Komentarze (1)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.