W Poznaniu trwają Międzynarodowe Targi Poznańskie. W niedzielę 24 września nagrodzono najlepsze produkty wytwarzane według tradycyjnych receptur. Wśród nich znalazł się chleb ratuszowy z siedleckiej Piekarni Ratuszowa Radzikowscy.
W Poznaniu trwają Międzynarodowe Targi Poznańskie. W niedzielę 24 września nagrodzono najlepsze produkty wytwarzane według tradycyjnych receptur. Wśród nich znalazł się chleb ratuszowy z siedleckiej Piekarni Ratuszowa Radzikowscy.
Oprócz wyrobu siedlekiej piekarni w gronie zwycięzców konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów z woj. mazowieckiego znalazły się także: kaszanka gryczana z masarni Adama Węgłowskiego oraz olej rzepakowy tłoczony na zimno z gospodarstwa Krzysztofa Kowalskiego.
Spośród 55 zgłoszeń wyłoniono 20 produktów, które nagrodzono Medalami Targów Smaki Regionów. Laureaci konkursu odebrali pamiątkowe medale i dyplomy. Wielki Finał XVII edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów został zorganizowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Statuetki „Perła” otrzymało 14 potraw i 60 produktów z wszystkich regionów Polski.
(za www.smaki-regionów.pl)
najstarsze
najnowsze
popularne