Sukces na Targach w Poznaniu

Siedlce

Edyta Zdunek 2017-09-25 09:46:04 liczba odsłon: 2301

W Poznaniu trwają Międzynarodowe Targi Poznańskie. W niedzielę 24 września nagrodzono najlepsze produkty wytwarzane według tradycyjnych receptur. Wśród nich znalazł się chleb ratuszowy z siedleckiej Piekarni Ratuszowa Radzikowscy.

Oprócz wyrobu siedlekiej piekarni w gronie zwycięzców konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów z woj. mazowieckiego znalazły się także: kaszanka gryczana z masarni Adama Węgłowskiego oraz olej rzepakowy tłoczony na zimno z gospodarstwa Krzysztofa Kowalskiego. 

Spośród 55 zgłoszeń wyłoniono 20 produktów, które nagrodzono Medalami Targów Smaki Regionów. Laureaci konkursu odebrali pamiątkowe medale i dyplomy. Wielki Finał XVII edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów został zorganizowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Statuetki „Perła” otrzymało 14 potraw i 60 produktów z wszystkich regionów Polski.

(za www.smaki-regionów.pl)

Komentarze (2)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.