Restauracja Brofaktura mieszcząca się w zabytkowym budynku Hali Targowej w Siedlcach już prawie rok zaprasza gości na cykliczne spotkania z kuchniami świata. Pomysł tego typu wydarzeń okazał się sukcesem. Siedlczanie i mieszkańcy regionu chętnie poznają kulturę kulinarną innych narodów, a wejściówek na tego typu imprezy często brakuje już kilka dni po ich ogłoszeniu.
Były już smaki rodem z Francji, Hiszpanii, Włoch, Rosji, Meksyku, Tajlandii, Węgier i krajów bałkańskich. Teraz czas na drobną odmianę, bowiem na stołach restauracji Brofaktura zagości... kuchnia wegetariańska i kuchnia fit!
Już 20 marca (najbliższy wtorek) o godz. 19:00 goście restauracji będą mogli skosztować m.in. wiosennych bufetów sałatkowych, wybornych dań fit z łososia i polędwicy z dorsza, potraw z kurczaka zagrodowego i kukurydzianego, wegetariańskich i wegańskich dań z warzyw i owoców, potraw bezglutenowych czy dań z cieciorki, soczewicy i czarnej fasoli w stylu orientalnym. Całość uzupełni cały szereg deserów - lekkich w stylu fit bez cukru, ale także deserów owocowych, z ziarnami zbóż, kasz, orzechów. Przy tej okazji nie może zabraknąć też koktajli owocowych i koktajli warzywnych oczyszczających organizm.
Wejściówki na to smakowite wydarzenie są jeszcze dostępne w restauracji Brofaktura (tel. 25 633 63 33).
KONKURS: Dla czytelników "Tygodnika Siedleckiego" restauracja przygotowała 3 podwójne bilety na zbliżający się wieczór kuchni wegetariańskiej i kuchni fit. Jak je zdobyć? Wyślij e-mail na adres konkurs@topaz24.pl, w którym napisz 5 składników na idealną sałatkę. Na odpowiedzi organizatorzy czekają do poniedziałku. Rozstrzygnięcie zabawy już 19 marca.
Odpowiedzi można nadsyłać do poniedziałku, 19 marca do godz. 12.00.
Oto zwycięzcy:
1) Justyna Zdzieborska
2) Tomasz Czarnocki
3) Mirosława Postrzygacz
Każda z osób otrzyma podwójne bilety uprawniające do udziału w wydarzeniu. Do odbioru bezpośrednio przy wejściu na wydarzenie.