Będą bić rekord Guinnessa

Garwolin, Sulbiny

Kamil Waszczuk 2018-05-15 12:27:28 liczba odsłon: 2904

Garwoliński hotel „Sulbin” po raz trzeci zamierza pobić kulinarny rekord Guinnessa, tradycyjnie – podczas Festiwalu Kultury i Tradycji Garwolina.

Dwa lata temu pracownicy hotelu przygotowali największego w Polsce pieroga, ważącego ponad 115 kg! W zeszłym roku przyrządzili najdłuższy pasztecik z farszem. Potrawa miała 101,5 m długości, a jej przygotowanie trwało blisko 5 godzin. Co będzie tym razem?

Jak czytamy na stronie internetowej www.biurorekordow.pl, pracownicy hotelu „Sulbin” postanowili przygotować... największy tort bezowy. Aby rekord został pobity, musi on ważyć ponad 150 kilogramów. Załoga hotelu informuje, że będzie to tort z owocami, przekładany wieloma warstwami, o średnicy około dwóch metrów.

Pracownicy „Sulbinu” będą bić rekord na oczach mieszkańców Garwolina. Deser o wadze ponad 150 kilogramów zostanie przygotowany w najbliższą niedzielę (20 maja) na ulicy Senatorskiej. I niezależnie od tego, czy rekord zostanie pobity, każdy chętny będzie mógł spróbować torcika. Pieczenie rozpocznie się o godz. 15.00.

Komentarze (0)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.