Garwoliński hotel „Sulbin” po raz trzeci zamierza pobić kulinarny rekord Guinnessa, tradycyjnie – podczas Festiwalu Kultury i Tradycji Garwolina.
Garwoliński hotel „Sulbin” po raz trzeci zamierza pobić kulinarny rekord Guinnessa, tradycyjnie – podczas Festiwalu Kultury i Tradycji Garwolina.
Dwa lata temu pracownicy hotelu przygotowali największego w Polsce pieroga, ważącego ponad 115 kg! W zeszłym roku przyrządzili najdłuższy pasztecik z farszem. Potrawa miała 101,5 m długości, a jej przygotowanie trwało blisko 5 godzin. Co będzie tym razem?
Jak czytamy na stronie internetowej www.biurorekordow.pl, pracownicy hotelu „Sulbin” postanowili przygotować... największy tort bezowy. Aby rekord został pobity, musi on ważyć ponad 150 kilogramów. Załoga hotelu informuje, że będzie to tort z owocami, przekładany wieloma warstwami, o średnicy około dwóch metrów.
Pracownicy „Sulbinu” będą bić rekord na oczach mieszkańców Garwolina. Deser o wadze ponad 150 kilogramów zostanie przygotowany w najbliższą niedzielę (20 maja) na ulicy Senatorskiej. I niezależnie od tego, czy rekord zostanie pobity, każdy chętny będzie mógł spróbować torcika. Pieczenie rozpocznie się o godz. 15.00.