Pobili rekord Guinnessa

Garwolin

Kamil Waszczuk 2018-05-21 22:33:36 liczba odsłon: 22794

fot. KW

W Garwolinie po raz kolejny padł kulinarny rekord Guinnessa.

Wczoraj (20 maja) pracownicy hotelu „Sulbin” przygotowali największy tort bezowy w Polsce. Smakołyk ważył... 231 kg. Do jego przygotowania zużyto około tysiąca jaj oraz 40 kilogramów cukru i 70 kg owoców.

Przypomnijmy, że to już trzeci rekord Guinnessa garwolińskiego „Sulbinu”. Wcześniej kucharze przygotowali największego pieroga z farszem, ważącego około 115 kg, a także megapasztecik z farszem o długości ponad 100 metrów.

Więcej o przygotowaniu największego tortu w Polsce napiszemy w najbliższym papierowym numerze „TS” - w środę, 23 maja. 

Komentarze (0)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.