Znamy wyniki najnowszej edycji Lauru Marszałka - konkursu kulinarnego, organizowanego przez Mazowiecki Urząd Wojewódzki.
Fot. UMWM
Znamy wyniki najnowszej edycji Lauru Marszałka - konkursu kulinarnego, organizowanego przez Mazowiecki Urząd Wojewódzki.
Wśród nagrodzonych Laurem znaleźli się także producenci z regionu siedleckiego: Koło Gospodyń Wiejskich w Hołowienkach w gminie Sabnie za Polędwiczki wieprzowe wędzone parzone oraz Koło Gospodyń Wiejskich „Goździczanki" w Goździku w gminie Górzno za Galantynę rybną babci Goździkowej. A także Usługi Gastronomiczno-Turystyczne Romana Woźnica z Sulejówka za Chutney z pieczonej dyni.
Wyróżnienia otrzymali natomiast: Janina Zawłocka z Kamionki w gminie Jakubów za Tort miodowy, Koło Gospodyń Wiejskich „Kobylanki" w Kobylnicy w gminie Maciejowice za Kobyleńskie powidła malinowe z bonusem,Anna Zaboklicka z Jaczewa w gminie Korytnica za Ser podpuszczkowy krowi wędzony z orzechem włoskim „Orzeszek”.