Międzynarodowy Turniej Smaków w Liwie

Węgrów

Stanisław Jastrzębski 2016-06-21 10:49:36 liczba odsłon: 34948

Szynka pieczona na chrzanie przyrządzona przez Irenę Zawadzką z Żulina z Żulina została uznana za najsmaczniejszą potrawę na III Międzynarodowym Turnieju Smaków na Zamku w Liwie. Tytuł najlepszego gościńca z podróży przyznano nalewce z kwiatu czarnego bzu Witolda Kalinowskiego z Tchórznicy.

W miniony weekend (18 i 19 czerwca) odbyła się kulinarna uczta. U podnóża zamku stanęło kilkadziesiąt stoisk z jadłem i napitkiem. Niektóre z dań regionalnych rywalizowały w konkurach, w których główną nagroda był kielich Wojciecha Wielądki.

Więcej o imprezie w najbliższym papierowym wydaniu „Tygodnika Siedleckiego”.  

Zdjęcia: Stanisław Jastrzębski.

Komentarze (4)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.