Odczarować karpia

Siedlce

Justyna Janusz 2016-12-21 08:52:10 liczba odsłon: 4496
http://pl.freeimages.com/

http://pl.freeimages.com/

Rozmowa z Małgorzatą Borkowską, właścicielką Dworu Mościbrody, propagatorką kuchni regionalnej.

Tort z karpia, pierogi z karpia, kiełbasa z karpia... Czy jest coś, czego nie da się z karpia zrobić?

– Trzy tygodnie temu zajęliśmy drugie miejsce na Ogólnopolskich Dożynkach Rybackich, bo i tort z karpia powalił wszystkich na kolana. Danie wyglądało jak prawdziwy tort. Inspirację czerpaliśmy ze starych książek kucharskich.

Próbujecie odczarować karpia? Dla większości to po prostu ryba wigilijna – niezbyt lubiana, ale raz w roku trzeba ją zjeść. 

Zostało Ci do przeczytania 89% artykułu

Aby przeczytać całość kup e-wydanie nr 51/2016:

Komentarze (0)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.