Barszcz, karp , pierogi, uszka...

Siedlce

Milena Celińska 2016-12-23 10:47:11 liczba odsłon: 2499
fot. MS

fot. MS

Święta. Pierwsze słowa, jakie nam się z nimi kojarzą? Sprzątanie i gotowanie. Pichcenie spędza sen z powiek niejednej gospodyni. Czy nie lepiej ułatwić sobie życie i zamówić catering świąteczny?

– To pójście na łatwiznę. Zapach gotowanego bigosu, który roznosi się po klatce schodowej, to przecież tradycja – śmieje się pani Basia, która w tym roku szykuje wigilię dla trzech córek z mężami i sześciorga wnucząt.

Pani Basia od lat wszystko robi sama. Jest na emeryturze, ma 68 lat. Zamawianie świątecznych potraw jest dla niej niedorzeczne. Dziwi się, że ktoś w ogóle może wpaść na taki pomysł. 

Zostało Ci do przeczytania 88% artykułu

Aby przeczytać całość kup e-wydanie nr 51/2016:

Komentarze (0)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.