reklama

Tosia Anusiewicz - Zwykła dziewczyna z telewizji

Siedlce

Paweł Świerczewski 2023-03-09 10:37:25 liczba odsłon: 4279
Tosia z gwiazdami serialu „Na Wspólnej” Sylwią Gliwą i Waldemarem Błaszczykiem. Fot. arch. prywatne mamy Tosi

Tosia z gwiazdami serialu „Na Wspólnej” Sylwią Gliwą i Waldemarem Błaszczykiem. Fot. arch. prywatne mamy Tosi

Utalentowana siedlczanka, 13-letnia Antonina Anusiewicz zagrała już w trzech serialach: „Na Wspólnej”, „Ojcu Mateuszu” i „Na sygnale”.

Tosia jest uczennicą siedleckiej „Czwórki” i tancerką Formacji Tańca Nowoczesnego „Luz”. To właśnie od tańca rozpoczęła się jej przygoda ze sceną.

- Tańczę, odkąd miałam cztery lata. Podczas spektakli musimy wcielać się w różne role. W głównej roli po raz pierwszy obsadzono mnie, gdy miałam 6 lat. Bardzo to polubiłam - wspomina nastolatka. - Nie mam problemu z tym, że skupia się na mnie uwaga publiczności. Zawsze jestem ciekawa, jak zostanę odebrana, czy moja rola się spodoba. To bardzo ekscytujące!

MENADŻERKA OD SPRAW TECHNICZNYCH

Rodzice dziewczynki postanowili wesprzeć ją w rozwoju pasji.

- Widząc, jak wiele dla Tosi znaczą występy na scenie, niespełna rok temu zapisaliśmy ją do agencji aktorskiej. Pomagamy przy wysyłaniu zgłoszeń na castingi, ale ona sama wymyśla, jak w którą rolę się wcielić. Zupełnie się w to nie wtrącamy, żeby nie zaburzać jej „artystycznej wizji” - opowiada z uśmiechem Agnieszka Anusiewicz.

- Ale jesteś moją menadżerką... - wtrąca Tosia.

- Co najwyżej od spraw technicznych, czyli: zawieź, przywieź, nakarm - śmieje się mama.

ZŁA DZIEWCZYNA

W ostatnim czasie szczęście uśmiechnęło się do młodej siedlczanki. Zaczęła wygrywać castingi. Dostała role w trzech popularnych serialach!

- Najpierw wystąpiłam w „Na sygnale”. Byłam dziewczynką, której rodzice się kłócą i są w separacji. Ona bardzo źle to znosi, ulega wypadkowi i trafia do szpitala, z którego potem ucieka... Więcej nie mogę zdradzić, ale dzieją się bardzo ciekawe rzeczy - opowiada uczennica „Czwórki”. - Ta rola była dla mnie dużym wyzwaniem, gdyż musiałam pokazać wiele różnych emocji. Zagrać fizyczny ból, ale też złość na rodziców. Sama jestem ciekawa, jak wypadnę.

W „Na Wspólnej” Tosia wcieliła się w postać głuchej tenisistki. Przeszła szkolenie z języka migowego.

- Było to bardzo ciekawe doświadczenie, uświadamiające, z jak wieloma problemami osoby głuche muszą się zmagać na co dzień. Wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy, cieszę się, że teraz wiem więcej i bardziej mogę się wczuć w ich sytuację.

Tosi, jako uśmiechniętej blondyneczce, zawsze do tej pory przydzielano role słodkich, pozytywnych postaci. Natomiast w „Ojcu Mateuszu” przyszło jej zagrać czarny charakter.

Cały artykuł przeczytacie w najnowszym papierowym i e-wydaniu „TS” nr 10

Komentarze (4)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

• najstarsze

• najnowsze

• popularne

reklama
Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.