Walentynki: Finał konkursu Tygodnika Siedleckiego "zakochane selfie"

Mazowsze

Milena Celińska 2022-02-14 08:45:02 liczba odsłon: 143898

zdjęcie symboliczne

Obejrzyjcie galerię zdjęć „zakochane selfie”, które przysłali nasi Czytelnicy na konkurs zorganizowany z okazji Walentynek.

Na konkurs nadesłaliście ponad 80 zdjęć. Niestety wiele z nich nie było zrobionych w konwencji „selfie”. Wielu z Was nie podało do siebie numeru telefonu. Te dwa warunki były najważniejszymi, by Wasze „selfie” zakwalifikowały się do konkursu Tygodnika Siedleckiego zorganizowanego z okazji Walentynek. I te właśnie zdjęcia prezentujemy poniżej.

Spośród  wszystkich zgłoszeń spełniających warunki konkursu musieliśmy wybrać tylko cztery zdjęcia „zakochane selfie”. Nie było to łatwe. Długo dyskutowaliśmy, by w końcu wybrać cztery pary, które w minioną sobotę spędziły romantyczne wieczory w najlepszych restauracjach w Siedlcach. Kto wygrał? Laureatów poznacie już w najbliższym wydaniu „Tygodnika Siedleckiego” (w środę 16 lutego).

Zakochani wygrali kolacje z noclegami w Hotelu i Restauracji Kamienica ,  Hotelu i Restauracji Villa Park,Hotelu &SPA Hetman oraz Hotelu Ibis Styles Siedlce

Jeśli nie udało Wam się wygrać albo nie macie planów na Walentynki to możecie dzisiaj spędzić romantyczny wieczór w tych lokalach. Szefowie kuchni z okazji Walentynek przygotowali specjalne menu.

Hotel Kamienica  istnieje od 2015 roku. Lokal powstał w starannie odrestaurowanej kamienicy z 1903 roku. Obiekt utrzymany jest w wysokim, trzygwiazdkowym standardzie. Restauracja Kamienica to nie tylko miejsce na randkę, czy spotkanie ze znajomymi. Szef kuchni serwuje wyjątkowe dania. Można wybierać od przystawek, po zupy, dania główne, makarony i pizzę. Szczególnie warty uwagi jest Przysmak Kamienicy, czyli polędwica wołowa na ostro podawana jako przystawka. Można skosztować dań kuchni polskiej jak i międzynarodowej. A na deser koniecznie spróbujecie fondat z lodami miętowymi. Po prostu pycha! O tym jak świetna jest kuchnia w Kamienicy można się przekonać każdego dnia jedząc coś innego, bo restauracja codziennie serwuje dania obiadowe. Można je zjeść na miejscu lub zamówić z dowozem. Zupa i obiad dnia kosztują zaledwie 20 zł!

 

Hotel Restauracja Villa Park to kultowe miejsce na mapie Siedlec.  Obiekt  usytuowany  jest obok parku Aleksandria co gwarantuje  gościom indywidualnym i biznesowym wypoczynek w ciszy i spokoju. W nowoczesnych wnętrzach restauracji Villa Park serwowane są dania zarówno kuchni polskiej jak i europejskiej. Szefowie kuchni dbają o to, by dania były nie tylko smaczne, ale również zdrowe i wykwintnie podane. Bogate menu oraz wyselekcjonowana karta win  zadowoli  nawet najbardziej wymagających gości. Dla smakoszy restauracja proponuje liczne dania wegetariańskie, rybne i sałatki. Na pewno warto skosztować  tutaj steków z sezonowanej wołowiny serwowanych na gorącym kamieniu, z których restauracja Villa Park słynie. Oprócz stałej karty menu szefowie kuchni wprowadzają dania sezonowe. Aby umilić Państwu posiłek restauracja  proponuje szeroki wybór deserów przygotowanych według receptur Villa Park. Na szczególną uwagę gości zasługuje gorący suflet czekoladowy, jabłko pieczone w cieście francuskim podane na kremie anglaise , lody semifreddo.  

Hotel & SPA Hetman kontynuuje hotelarskie tradycje i legendę „Hetmana” nad siedleckim Zalewem. Oprócz komfortowych pokoi, nowoczesnej restauracji hotel zaprasza do strefy saun z łaźnią parową, sauną suchą, tężnią solankową ze ścianą solną i prysznicem wrażeń. Dodatkowo można skorzystać z masaży czy zabiegów medycyny estetycznej. Szef kuchni z kolei serwuje wyjątkowe dania kuchni lokalnej jak i europejskiej. Wystarczy sięgnąć po karę menu, by zasmakować się w kulinarnych specjalnościach przygotowywanych na miejscu. Można wybrać tradycyjne polskie jadło z befsztykiem tatarskim, staropolską grzybową, pierogami z wołowiną i borowikami czy tradycyjnym schabowym na czele lub skosztować wykwintnej sezonowanej wołowiny. Miłośników kuchni włoskiej restauracja zaprasza na pyszne  makarony i wypiekaną na miejscu pizzę. Tych wszystkich specjałów można spróbować w restauracji przy lobby lub w sali klubowej z zewnętrznym tarasem widokowym z widokiem na pobliski "Zalew" (sala jest czynna w sezonie wiosenno-jesiennym).  

Ibis Styles Siedlce to trzygwiazdkowy hotel położony w malowniczej, pełnej zieleni części miasta.  Inspiracją do motywu przewodniego wnętrz hotelu są kwiaty i zioła, które idealnie wpisują się w nowoczesny standard marki oraz wyjątkową topografię tego miejsca.  To tutaj poznać można fantastyczną i nietuzinkową kuchnię, którą tworzy zespół restauracji „Lukrecja”. Szef kuchni potrafi dostosować dania do każdych kubków smakowych, a na co dzień w menu zachwyca oryginalny nurt kuchni międzynarodowej. Niewątpliwie jednym z flagowych dań restauracji jest zupa tajska, która widnieje w menu od wielu lat i jest ona jednym z ulubionych dań Gości. Soczysty schab z dzika, policzki wołowe czy stek z selera to tylko nieliczne ze specjałów, których nigdzie indziej nie można skosztować. Kucharze i kelnerzy dbają o jakość potraw, poziom obsługi i dobry nastrój wszystkich Gości oraz dokładają wszelkich starań, aby każdy z osobna mile wspominał wizytę w „Lukrecji”.

 

Czytaj także

Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.